Background
toggle navigation

Individuele begeleiding

Els Filmt

Aan( startende) leerkrachten/ docenten worden steeds hogere eisen gesteld in het onderwijs. Iedereen heeft de intentie om kwalitatief goed onderwijs te geven. Bij het vormgeven van Passend Onderwijs ervaren leerkrachten echter regelmatig handelingsverlegenheid. Deze leerkrachten hoeven er niet alleen voor te staan!

Beeldbegeleiding is een krachtig middel, omdat deze methodiek het mogelijk maakt zorgvuldig te kijken naar interactie, klassenmanagement en didactiek binnen je eigen klas. Na een intakegesprek waarin de leerkracht zelf aangeeft wat de ondersteuningsvraag is, kom ik op de werkvloer korte filmopnames maken. Aan de hand van de opgenomen beelden, kun je als leerkracht zelf kijken of alles loopt zoals je wilt. In het nagesprek wordt besproken wat goed gaat en wat misschien nog verder versterkt kan worden. Uitgangspunten vormen altijd je eigen sterke leerkrachtvaardigheden en verwachtingen.

Na toepassen van de besproken versterkingen kan eventueel nog een keer gefilmd worden om de doorgevoerde veranderingen te bespreken.

cyclus